Persoonlijke begeleiding

Grote veranderingen in je leven, verlies van een dierbaar iemand, van gezondheid, werk wat niet meer passend voelt, moeilijk lopende relaties op je werk of in je privé leven, een gevoel van opgejaagd zijn. Kortom je bent op één of meerdere fronten niet in balans.

Tijdens persoonlijke begeleiding ga je aan de slag met jezelf. Met je gedachten, je gevoel en je gedrag. Wat maakt dat je doet wat je doet? Hoe ga je om met ingrijpende gebeurtenissen? Van waaruit doe je dat? Wat werkt wel en wat werkt wel niet in het doorleven van het verlorene en in het herstel? We onderzoeken welke patronen en gedachten liggen hieraan ten grondslag en hoe hierin een stap zou kunnen zetten. Uitgangspunt hierbij is dat je precies goed bent zoals je bent, dat er niets weg hoeft van de kwaliteiten die je hebt, maar dat er keuze is om het soms anders te doen dan je gewend was.

We gaan aan de slag met concrete doelen en zorgen er samen voor dat die ook daadwerkelijk omgezet worden in actie. Graag werk ik vanuit het systemisch perspectief waarbij we kijken naar het systemen waaruit jij voortkomt, waarin jij je beweegt en hoe dat van invloed is op je keuzes en overtuigingen van vandaag de dag. We werken vanuit het lijf en het hart, zonder het hoofd te verliezen.

Een persoonlijk begeleidingstraject begint met een intake. Tijdens de intake kijken we over en weer of het klikt, bespreken we waar je nu staat en waar je naar toe zou willen en hoe we daarin samen zouden kunnen oplopen. Mijn pad naast het jouwe, ieder op eigen benen.

Inzicht in het effect van persoonlijk leed op werk en mijn eigen ervaringen met verlies heeft er voor mij toe geleid om het thema rouw en levend verlies verder vorm te geven in het Verliesatelier. Zie voor meer informatie hierover: www.verliesatelier.nl.

Ik werk volgens de ethische code van Phoenix en ben ik lid van de branchevereniging NOBCO en EMCC

© fotografie: Leonne van Wijck