Saskia

Oorsprong

Als jongste kind in een gezin met 3 kinderen ben ik geboren in Den Haag. Sinds mijn schooltijd en de periode daarna heb ik veel gereisd in verschillende landen en heb ik vrijwilligerswerk gedaan o.a. in de kibboets en in de daklozen opvang in de USA. Na mijn opleiding fysiotherapie heb ik een aantal jaren in het buitenland gewoond en gewerkt als fysiotherapeut: Engeland, Duitsland en Zwitserland. Terug in Nederland ben ik gaan werken in het domein van Arbodienstverlening en ben ik mij als adviseur en trainer intensief bezig gaan houden met de thema’s verzuim en duurzame inzetbaarheid. Daarna heb ik de overstap gemaakt naar consultancy en training op het gebied van cultuur- en gedragsverandering binnen organisaties. Daarin kon ik al mijn kennis en vaardigheden over zorg, advies en training combineren. Mijn verlangen om helemaal op eigen benen te staan en op mijn eigen wijze aan de slag te gaan met inzetbaarheidsvraagstukken op alle niveaus bleef mij roepen en in 2017 heb ik iHabitus opgericht en in 2020 het label het Verliesatelier. Over verzuim en duurzame inzetbaarheid, over cultuur- en gedragsbeïnvloeding en over leiderschap, persoonlijke effectiviteit en levend verlies. Voor organisaties, voor managers, voor teams en voor jou.

Motivatie

Als trainer en consultant krijg ik veel energie van het begeleiden of inspireren van (groepen) mensen om van daaruit samen vorm te geven aan verandering. Welk gedrag maakt dat ik mij een mening vorm? Hoe kan ik dat beïnvloeden? Wat is het verschil dat het verschil maakt? Ik hou van het moment waarop weerstanden worden doorgrond en er inzicht ontstaat in de eigen rol. Dit geeft een ruimte waarin opeens andere mogelijkheden of oplossingen opdoemen. Dan is er bereidheid tot reflectie en motivatie voor verandering en komt er actie. Daarnaast schuif ik als coach en rouwbegeleider graag mijn stoeltje dicht naast cliënten met levensvragen en/of (levend) verlieservaringen. Om even samen op te lopen, een handvat of een spiegel te bieden waarmee ander perspectief ontstaat en iemand zijn of haar weg kan vervolgen.

Mijn vakmanschap en inspiratie

Mijn vakmanschap en inspiratie heb ik te danken aan mijn vroegere werkgevers Tarcisio Terribilini en Kees van Eijsden; mijn opleiders Anca Poll, Morton Hjort, Joke Goudswaard, Pema Gitema en mijn coach Eline Brinkhof.

Werkervaring en opleiding

Mijn werkervaring ligt op het gebied van organisatieadvies, training en persoonlijke begeleiding. Ik ben veelvuldig werkzaam in de zorg, het onderwijs en in de industrie. Eerst 'hands on' in de zorg als fysiotherapeut, daarna vele jaren bij Fysergo B.V. als adviseur, manager en trainer en tot 2017 bij Falke & Verbaan als sr. consultant en trainer. Vanuit iHabitus begeleid ik organisaties bij visie vorming en implemententie van verandertrajecten op het gebied van inzetbaarheid, verzuim en leiderschap. Daarnaast doe ik individuele begeleiding van mensen met levensvragen en verlieservaringen. Verlies aan de dood en verlies aan het leven. Zie voor meer informatie hierover: www.verliesatelier.nl

Opleidingen

 • ACT therapeuten opleiding (Acceptance and Commitment Therapy)
 • Registercoach certificaat via LVSC
 • Breek de stilte bij Interakt over trauma, IoPT en resonantie processen
 • Het helende verhaal bij Phoenix opleidingen
 • Training Rouwzorg bij het Landelijk Steunpunt Verlies
 • Op de rand van het licht: over rouw en ritueel bij Phoenix opleidingen
 • Systemisch werk bij Phoenix Opleidingen
 • Opleiding in het kader van online programma's ontwikkelen en faciliteren bij Atsync.
 • Trainersopleiding bij Phoenix Opleidingen
 • Drie jarige post HBO opleiding Professionele Communicatie bij Phoenix opleidingen met vakgebieden:
  - Neuro Linguïstisch Programmeren
  - Transactionele Analyse
  - Systemisch Werk
 • Bedrijfskunde HES/ Erasmus
 • Fysiotherapie opleiding Tim van der Laan

Ontmoeten

Wil je mij ontmoeten, bel 06-21542622 of maak een afspraak

© fotografie: Leonne van Wijck

Ik kwam hier als een brave soldaat, je gaf me 'food for thought', dat had ik niet verwacht.

Het belangrijkste voor mij was dat je niet oordeelde.

Wat ik waardeer is dat je heel warm en lief bent en toch de zakelijke kant niet uit het oog verliest.